Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Smaż i piecz z hiszpańskim temperamentem

Oliwa pomace z dodatkiem oliwy extra virgin – znasz ten produkt? Zawiera ona nienasycone kwasy tłuszczowe, które mają wpływ na zmniejszenie poziomu złego cholesterolu. W jej składzie znajdziemy także witaminy jak: A, E, D i K. Sprzyjają one spowolnieniu procesów starzenia, przeciwdziałają zakrzepom oraz wspomagają wzrost kości u dzieci.

W naszej rodzimej kuchni jednym z najpopularniejszych sposobów obróbki termicznej jest smażenie. Kotlety, ryby, krokiety, naleśniki i placki ziemniaczane. Któż nie zna ich smaku i chrupkiego dźwięku przy kolejnym kęsie? Wbrew powszechnej opinii, nie musimy aż tak bardzo wystrzegać się smażonych dań, pod warunkiem ze nie mamy podwyższonego cholesterolu lub problemu z otyłością. Okazuje się bowiem, wedle najnowszych badań gastrologów, ze dieta wyłącznie lekkostrawna może skutkować przewlekłymi zaparciami. Zatem od czasu do czasu – smażona rybka lub placek po węgiersku na pewno nam nie zaszkodzą, a jedynie wypieszczą podniebienia i zmysł zapachu.

Praktyczność i zdrowie

Marka Bulerias proponuje polskim konsumentom oliwę pomace z dodatkiem oliwy extra virgin. Oliwa pomace to oliwa z wytłoczyn oliwek, które powstają podczas procesu tłoczenia. Oliwa pomace Bulerias została uszlachetniona dodatkiem oliwy extra virgin, dzięki czemu otrzymano produkt praktyczny, ale też i zdrowy. Liczne zalety oliwy extra virgin związane są z zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych, które wpływają na obniżenie poziomu złego cholesterolu – zmniejszając ryzyko chorób serce i układu krążenia. Obecność witamin A, E, D i K powoduje, że spożywanie oliwy z oliwek sprzyja regulowaniu problemów trawiennych, spowalnia procesy starzenia, przeciwdziała zakrzepom oraz wspomaga wzrost kości u dzieci.

Oliwa pomace marki Bulerias to przede wszystkim produkt praktyczny. W odróżnieniu do tradycyjnie używanych w polskiej kuchni olejów słonecznikowego i rzepakowego oliwa pomace nie rozpryskuje się tak bardzo w wyniku podgrzania do wysokich temperatur, a co za tym idzie ryzyko oparzenia kropelkami gorącej oliwy jest dużo mniejsze, a sprzątanie – krótsze.

Oliwa pomace świetnie nadaje się również do wykorzystania w przygotowaniu dań pieczonych.

Bulerias – marka z tradycjami

Hiszpańska marka Bulerias istnieje na rynku europejskim już od 80 lat. W Polsce jest znana dzięki firmie STOVIT, która zajmuje się dystrybucją tych produktów. W ofercie marki znajdziemy różne przysmaki z regionu Andaluzji między innymi drylowane i nadziewane oliwki, jabłuszka kaparowe, kapary, paprykę jalapenos, paprykę Piri Piri, pieprz i czosnek marynowany.

Cena:
OLIWA POMACE z dodatkiem oliwy extra virgin Bulerias ( 1000 ml ) : 17,49 zł

Zapraszamy na stronę internetową producenta: www.bulerias.com.pl