Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Do czego podawać wina słodkie?

Do czego podawać wina słodkie?

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Smażone konfitury czereśniowo- malinowe

Zamknij w słoiczku smak lata. Smażone konfitury czereśniowo- malinowe.  

składniki:

  • 1 kg czereśni bez pestek
  • pół kilo malin
  • 2 duże cytryny
  • 1 kg cukru żelującego np.Diamant
  • kieliszek wódki do przetarcia pokrywek
  • łyżeczka pierzu
 

przyrządzanie:

  • Czereśnie umyj, wysusz, wydryluj.
  • Maliny umyj.
  • Wyszoruj lub sparz cytryny. Otrzyj skórkę, a następnie wyciśnij sok z cytryn.
  • W dużym garnku emaliowym, rozgnieć praską do ziemniaków połowę czereśni i połowę malin.
  • Dodaj do nich resztę malin i czereśni, ale już nie rozgniataj. Dosyp cukru, skórkę i sok z cytryny, dokładnie wszystko wymieszaj i odstaw na godzinę.
  • W tym czasie przygotuj słoiczki: wymyj, wyparz, pokrywki przetrzyj wódką.
  • Po godzinie zagotuj czereśnie i maliny z cukrem, dodaj pieprz i gotuj 50 minut. Wyłącz, odstaw do wystygnięcia.
  • Czynność powtórz 2 razy.
  • Gotową konfiturę przełóż do słoiczków i za-pasteryzuj według ulubionego sposobu.