Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Gołąbki ziemniaczane

Gołąbki ziemniaczane

Ryba w sosie słodko- kwaśnym

Ryba w sosie słodko- kwaśnym

Kokardki z marmoladą

Kokardki z marmoladą

Kotlety z kurczaka z boczkiem

Kotlety z kurczaka z boczkiem

Sałatka makaronowa z łososiem i serem brie

Sałatka makaronowa z łososiem i serem brie

Jabłecznik z budyniem

Jabłecznik z budyniem

Bułeczki jagodzianki

Bułeczki jagodzianki

Ciasto z malinami

Ciasto z malinami

Kapuśniaczki z młodej kapusty

Kapuśniaczki z młodej kapusty

Pierś z kurczaka w ziołach prowansalskich z warzywami

Pierś z kurczaka w ziołach prowansalskich z warzywami

10 inspiracji na podanie TACOS

10 inspiracji na podanie TACOS

Deser ryżowy z gruszką

Deser ryżowy z gruszką

Ciasto na niby

Ciasto na niby

Koktajl pietruszkowo- pomarańczowy

Koktajl pietruszkowo- pomarańczowy

Leczo z frankfurterką

Leczo z frankfurterką

Rosyjska zupa buraczana

Rosyjska zupa buraczana

Sos holenderski do jajek, mięsa

Sos holenderski idealny do jajek po benedyktyńsku czy mięsa. Kilka składników, 4 minuty wykonania i wspaniały dodatek gotowy.   

składniki:

  • pół kostki masła
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • pół małej cebuli, bardzo drobno posiekanej
  • 5 ziarenek pieprzu czarnego
  • liść laurowy
  • 2 żółtka
  • szczypta cukru
  • sól do smaku

przyrządzanie:

  • Roztop masło, odstaw na bok.
  • Do garnuszka wlej ocet winny, dodaj pokrojoną cebulkę, liść laurowy, pieprz czarny.
  • Gotuj przez 10 minut.
  • W tym czasie utrzyj żółtka na parze, dodaj cukier, sól.
  • Ucieraj i powoli dolewaj ocet z przyprawami.
  • Gdy składniki się połączą dolej masło, ucieraj i jeszcze chwilę podgotuj, ale na małym ogniu.
  • Gdy sos będzie jednolity, gęsty, i lśniący zdejmij garnuszek z ognia.
  • Polewaj sosem jajka, mięso, grzanki.