Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Kurczak z ziemniakami i szpinakiem

Kurczak z ziemniakami i szpinakiem

Kotlety z jajek

Kotlety z jajek

Placki z kiełbasą i ziołami

Placki z kiełbasą i ziołami

Przysmak serowy z patelni

Przysmak serowy z patelni

Zupa z fasolką szparagową

Zupa z fasolką szparagową

Kurczak z brokułami w serku mascarpone

Kurczak z brokułami w serku mascarpone

Francuskie zawijasy pomidorowe

Francuskie zawijasy pomidorowe

Ryż curry z mieszanką warzyw

Ryż curry z mieszanką warzyw

Sernik czeski

Sernik czeski

Poduszki z czekoladą

Poduszki z czekoladą

Sałatka z piersi kurczaka i papryki

Sałatka z piersi kurczaka i papryki

Sałatka z chorizo i pomarańczą

Sałatka z chorizo i pomarańczą

Naleśniki zapiekane z nadzieniem

Naleśniki zapiekane z nadzieniem

Roladki z jajek

Roladki z jajek

Kuskus z warzywami i kiełbasą

Kuskus z warzywami i kiełbasą

Kotlety ryżowe w sosie pomidorowym

Kotlety ryżowe w sosie pomidorowym

Sos Romesco do mięsa, kanapek

Spróbuj hiszpańskiego sosu Romesco, przygotowanego z pieczonej czerwonej papryki i migdałów. Smakuje wybornie na kanapkach z szynką, albo jako dodatek do porcji mięsa. 

składniki:

  • 1 duża upieczona, czerwona papryka 
  • 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
  • 1/2 szklanki migdałów
  • 1/4 szklanki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki octu
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • 1/2 łyżeczki pieprzu 
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

przyrządzanie:

SPRAWDŹ WYKONANIE >>>>>>>>>