Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Ciasto z jabłkiem

Ciasto z jabłkiem

Ciasteczka maślane

Ciasteczka maślane

Szarlotka z kremem

Szarlotka z kremem

Ciasto bezowe

Ciasto bezowe

Japoński truskawkowy deser z białek

Japoński truskawkowy deser z białek

Zielony deser

Zielony deser

Racuchy z jabłkami z sosem malinowym

Racuchy z jabłkami z sosem malinowym

Kruche babeczki z budyniem

Kruche babeczki z budyniem

Prosta pizza domowa

Prosta pizza domowa

Soczyste żeberka

Soczyste żeberka

Tuńczykowe kotlety

Tuńczykowe kotlety

Polędwiczki wołowe

Polędwiczki wołowe

Łosoś po grecku

Łosoś po grecku

Naleśniki z pikantnym farszem

Naleśniki z pikantnym farszem

Dip miodowo-musztardowy

Dip miodowo-musztardowy

SER HALLOUMI- 8 pysznych przepisów

SER HALLOUMI- 8 pysznych przepisów

Staropolski żurek – jak u mamy

Na sobotnie popołudnie żurek jest jak znalazł. Wymaga nieco przygotowania ale odwdzięcza się niezapomnianym smakiem dzieciństwa. Koniecznie zaserwuj swojej rodzinie tą zupę, która rozgrzewa i syci.

zurek-staropolski!

składniki:

  • 40 dag włoszczyzny
  • 2 grzyby suszone
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 dag wędzonego boczku
  • 20 dag białej kiełbasy
  • 8 jajek przepiórczych
  • 2 liście laurowe
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 1/2 l kwasu na żur
  • łyżka smalcu
  • majeranek
  • natka pietruszki
  • sól
  • świeżo mielony pieprz

przyrządzanie:

SPRAWDŹ PRZEPIS NA ŻUREK >>>