Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Koktajl śniadaniowy o smaku KAWY LATTE

Koktajl śniadaniowy o smaku KAWY LATTE

Jak i z czym podawać KREMOWE ZUPY? 10 propozycji

Jak i z czym podawać KREMOWE ZUPY? 10 propozycji

KALAFIOR- 8 prostych i zdrowych przepisów

KALAFIOR- 8 prostych i zdrowych przepisów

Krem z czerwonej soczewicy i banana

Krem z czerwonej soczewicy i banana

Kremowa zupa z kalafiora i szpinaku

Kremowa zupa z kalafiora i szpinaku

KNEDLE ze słodkim nadzieniem- 6 prostych przepisów

KNEDLE ze słodkim nadzieniem- 6 prostych przepisów

Czerwone naleśniki z owocami

Czerwone naleśniki z owocami

8 ulubionych przepisów czytelników PalceLizać w MAJU

8 ulubionych przepisów czytelników PalceLizać w MAJU

Młoda kapusta z serem feta i koperkiem

Młoda kapusta z serem feta i koperkiem

Tarta z ciasta francuskiego, szaragów i sera feta

Tarta z ciasta francuskiego, szaragów i sera feta

Do czego pasują szparagi? Z czym je serwować? 10 inspiracji

Do czego pasują szparagi? Z czym je serwować? 10 inspiracji

SZPARAGI- 10 przepisów, które musisz wypróbować!

SZPARAGI- 10 przepisów, które musisz wypróbować!

HISZPAŃSKIE ŚNIADANIE- 10 potraw, które Hiszpanie kochają jeść rano

HISZPAŃSKIE ŚNIADANIE- 10 potraw, które Hiszpanie kochają jeść rano

Kurczak w płatkach kukurydzianych- bardzo chrupki!

Kurczak w płatkach kukurydzianych- bardzo chrupki!

Kokosowe kulki

Kokosowe kulki

8 inspiracji na serwowanie warzywnych soków

8 inspiracji na serwowanie warzywnych soków

Ucierane ciasto śliwkowe z cynamonem- wychodzi każdemu

Ciasto dla niespodziewanych gości. Ucierane, śliwkowe z nutą cynamonu i wanilii. Udaje się każdemu.   

składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 3 jajka
  • szklanka cukru
  • kostka masła
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 cukier waniliowy lub 1 łyżka esencji waniliowej
  • około 1/2 kg śliwek węgierek

przyrządzanie:

  • Masło z cukrem utrzyj na białą masę, stopniowo dodawaj po jednym jajku nie wyłączając miksera.
  • Do miski dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cynamon całość wymieszaj delikatnie łyżką.
  • Ciasto wylej do natłuszczonej foremki. Śliwki przekrój na pół i obłóż dokładnie śliwkami.
  • Piecz w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach około 45 minut lub do suchego patyczka.
  • Smacznego!