Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Kurczak z granatem i winogronami

Kurczak z granatem i winogronami

Makaron w warzywami i serkiem topionym

Makaron w warzywami i serkiem topionym

Pomidory z czosnkiem

Pomidory z czosnkiem

Racuszki z marchewką

Racuszki z marchewką

Zupa dyniowa z imbirem

Zupa dyniowa z imbirem

Ciasto owocowe

Ciasto owocowe

Racuszki z dyni z dodatkiem imbiru

Racuszki z dyni z dodatkiem imbiru

Pączki twarogowe

Pączki twarogowe

Gofry cytrynowe

Gofry cytrynowe

10 inspiracji na serwowanie nasion CHIA

10 inspiracji na serwowanie nasion CHIA

8 przepisów na dania z dodatkiem JABŁKA

8 przepisów na dania z dodatkiem JABŁKA

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą

Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym

Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym

Sałatka z mango z cebulą

Sałatka z mango z cebulą

Kurczak grillowany w pomarańczach

Kurczak grillowany w pomarańczach

Pikantny kurczak z pasta curry

Pikantny kurczak z pasta curry

Wielkanocny żurek – najlepszy przepis

Tego dania na wielkanocnym stole nie może zabraknąć! Przedstawiamy najlepszy i sprawdzony przepis na tradycyjny żurek. Święta tuż, tuż dlatego nie ma na co czekać!

składniki:

  • 2 litry bulionu
  • 500 ml zakwasu żytniego
  • cztery białe kiełbasy (surowe)
  • 200 g boczku
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki śmietany 30% lub 36%
  • suszony, starty majeranek
  • sól i pieprz do smaku
  • do podania ugotowane na twardo jajka

przyrządzanie:

Sprawdź przepis na następnej stronie!