Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pikantna sałatka

Pikantna sałatka

Szybka sałatka

Szybka sałatka

Kluseczki z serka homogenizowanego

Kluseczki z serka homogenizowanego

Naleśniki z mięsem

Naleśniki z mięsem

Piersi kurczaka w śmietanie

Piersi kurczaka w śmietanie

8 prostych przepisów na GRECKIE dania i desery

8 prostych przepisów na GRECKIE dania i desery

10 dań typowych dla kuchni GRECKIEJ

10 dań typowych dla kuchni GRECKIEJ

Kawa po irlandzku

Kawa po irlandzku

Babeczki

Babeczki

Napój pełen witamin

Napój pełen witamin

Śmietankowe wafelki

Śmietankowe wafelki

Szarlotka z budyniem

Szarlotka z budyniem

10 pomysłów na ŚNIADANIE do łóżka

10 pomysłów na ŚNIADANIE do łóżka

Trufle herbatnikowe

Trufle herbatnikowe

Tradycyjny pasztet domowy

Tradycyjny pasztet domowy

Kruche ciastka z marmoladą

Kruche ciastka z marmoladą

Ziemniaczana sałatka po amerykańsku

Taka sałatka jest typowa dla kuchni amerykańskiej. Można ją dostać w tamtejszych restauracjach jako tzw. "side dish", czyli dodatek do dania głównego. Jednak przez to, że jest syta, może także być samodzielnym posiłkiem.

american-salad-812652_640

składniki:
1,5 kg ziemniaków pół cebuli seler naciowy 4 duże jajka ugotowane na twardo 1/2 szklanki p korniszonów 1 1/2 szklanki majonezu biały pieprz

przyrządzanie:

1. Ziemniaki obieramy i gotujemy w słonej wodzie. Kroimy je na małe kawałki.

2. Kroimy cebulę, seler naciowy, korniszony i jajka na małe kawałki.

3. Całość mieszamy z majonezem i posypujemy białym pieprzem.

 

ZOBACZ TEŻ: Zapiekanka ziemniaczana z czosnkiem i cebulą