Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Deser jabłkowo-cynamonowy w pucharkach jak szarlotka | świąteczny hit bez pieczenia

Deser jabłkowo-cynamonowy w pucharkach jak szarlotka | świąteczny hit bez pieczenia

Deser „choinkowy” – czekolada, pistacja i mascarpone | świąteczny hit bez pieczenia

Deser „choinkowy” – czekolada, pistacja i mascarpone | świąteczny hit bez pieczenia

Nowoczesne i Moody Dekoracje Kuchni na Święta 2025 – Kompletny Przewodnik dla Miłośników Designu

Nowoczesne i Moody Dekoracje Kuchni na Święta 2025 – Kompletny Przewodnik dla Miłośników Designu

Piernikowe Tiramisu w 10 minut

Piernikowe Tiramisu w 10 minut

Gorąca Czekolada Pomarańczowa

Gorąca Czekolada Pomarańczowa

Warstwowe tiramisu piernikowe czy mus czekoladowy z żurawiną ?  Gotowe w 15 minut.

Warstwowe tiramisu piernikowe czy mus czekoladowy z żurawiną ? Gotowe w 15 minut.

Karp Pieczony w Maśle i Ziołach

Karp Pieczony w Maśle i Ziołach

Tort Piernikowy z Karmelową Nutą – klasyk w nowoczesnej odsłonie

Tort Piernikowy z Karmelową Nutą – klasyk w nowoczesnej odsłonie

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

3 ciasta FIT idealne na Święta !

3 ciasta FIT idealne na Święta !

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Aromatyczny gulasz wołowy z cieciorką i pomidorami

Gulasz to danie rodem z Węgier. W jego składzie znajdziemy mięso, cebulę i paprykę. Nasza wersja dodatkowo zawiera marchew, pieczarki, pomidory, cieciorkę i czerwone wino. Najlepiej jest podawać go z kwaśnym jogurtem.

Składniki:

  • 600 g mięsa zrazowego wołowego
  • 1 pokrojona w paski biała cebula
  • 1 pokrojona w paski czerwona cebula
  • 100 g pokrojonego w paski bekonu
  • 1 pokrojona w paski marchew
  • 1 pokrojona w paski czerwona papryka
  • 8 pokrojonych w paski pieczarek
  • 200 g pokrojonych w kostkę pomidorów pelati
  • 100 ml czerwonego wina
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 ml bulionu Kucharek
  • 200g (1 puszka) cieciorki
  • sol kumin grubo mielony czarny pieprz liść laurowy cynamon
  • 4 łyżki kwaśnego jogurtu

Marynata:

  • 0,5 szklanki oliwy z oliwek
  • 1 opakowanie przyprawy do gulaszu

Przygotowanie:

  • Umyte, oczyszczone i osuszone mięso pokroić w gruba kostkę.
  • Zamarynować w oliwie z oliwek połączonej z przyprawa do gulaszu i odstawić na godzinę.
  • Tak przygotowane mięso obsmażyć na oliwie na zloty kolor dodać białą i czerwona cebule, bekon, marchew, paprykę, pieczarki, czosnek i przyprawy.
  • Całość podsmażyć wlać wino oraz bulion i dusić około 40 minut.
  • Następnie dodać pomidory cieciorkę doprawić do smaku i dodać posieka kolendrę.
  • Przygotowany gulasz podawać z kwaśnym jogurtem.