Babeczki marchewkowe wyróżniają się tym, że są niezwykle wilgotne i mają wyjątkowy smak. Skuś się i spróbuj!

składniki:
- 2,5 szklanki startej marchewki
- 1 szklanka mąki
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki oleju
- 1/2 szklanki cukru brązowego
- 2 jaja
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka przypraw do piernika
- szczypta soli
- skórka z 1 pomarańczy
przyrządzanie:
- Mąkę z proszkiem i sodą przesiać.
- W osobnym naczyniu wymieszać olej z cukrem. Dodawać po jednym jajku i mieszać.
- Dodać przyprawy, mąkę i marchew. Wszystko powoli wymieszać.
- Ciasto przełożyć do foremek.
- Piec w 200 stopniach przez około 20 minut.
- Ozdobić według uznania.