Gorące, rozpływające się w ustach, z aromatycznym cynamonem - takie śniadanie to gwarancja dobrego dnia i pokładów energii aż do wieczora. Spróbujcie koniecznie kiedyś wypiec domowe i świeżutkie cinammon rolls. Dzięki nim pokochacie poranki!
składniki:
CIASTO
- 250 ml ciepłego mleka
- 1 saszetka drożdży instant (7 g) lub 30 g świeżych drożdży
- 500 g mąki pszennej
- 50 g cukru
- szczypta soli
- 1 jajko
- 2 żółtka
- 70 g miękkiego masła
- do posmarowania: 1 jajko + 2 łyżki mleka
NADZIENIE
- 70 g masła
- 20 g cynamonu w proszku
- 2 łyżki cukru wanilinowego
- 1/2 szklanki drobnego cukru (trzcinowego lub białego)
- skórka starta z 1/2 cytryny
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















