Pyszny ser camembert rozpływa się w ustach. Mniam!

składniki:
- 1 ser camembert
- świeży rozmaryn + pieprz świeżo mielony
- oliwa z oliwek
- ulubiony sos do polania
przyrządzanie:
Rozmaryn z pieprzem łączymy z oliwą i dokładnie mieszamy.
Smarujemy marynatą serek, zawijamy w papier do peiczenia i odkładamy do lodówki na przynajmniej 30 minut.
Grillujemy kilkanaście minut, aż wnętrze serka będzie lejące a skorupka twarda.
Możemy podawać z ulubionym sosem: żurawiną, sosem jogurtowym, orzechowym lub z sosem kurkowym.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













