
Nieco inna wersja włoskiej sałatki caprese - propozycja na przyjęcie z bufetem
przepis z kuchni: włoskiej
czas: 20 minut
liczba porcji: 4
składniki:
1 opakowanie kuleczek mozzarelli
250 g pomidorów koktajlowych
kilka liści bazylii
po 3 łyżki oliwy z oliwek i octu balsamicznego
sól, pieprz
przyrządzanie:
Mozzarellę odsączyć. Na wykałaczkę nadziewać po jednej kuleczce, pomidorze oraz liściu bazylii. Ocet balsamiczny wymieszać ze szczytpą soli, dodać oliwę i dokładnie wymieszać. Na koniec sos doprawić pieprzem. Koreczki podawać na półmisku z sosem do maczania w osobnym naczyniu.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













