Smażone krewetki, świeża pietruszka i ostre chili...brzmi świetnie! A jak smakuje? Zobacz nasz przepis na aromatyczny makaron z najlepszymi dodatkami!
składniki:
- Porcja makaronu spaghetti lub tagiatelle
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 10 krewetek tygrysich
- 3 ząbki czosnku
- pół świeżej papryczki pepperoni
- sól
- pieprz
- kilka listków świeżej pietruszki
- kilka listków świeżej kolendry
przyrządzanie:
- Nastaw wodę na makaron. W tym czasie obierz krewetki (zostaw ogonki) i osusz ręcznikiem papierowym.
- Posiekaj czosnek i papryczkę na małe kawałki.
- Ugotuj makaron z dodatkiem soli. Następnie przecedź i wymieszaj z jedną łyżką oliwy z oliwek.
- Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek, papryczkę, krewetki. Dopraw solą i pieprzem. Smaż przez około 5 minut, aż krewetki będą miękkie.
- Do krewetek dodaj makaron, kilka kropel oliwy i świeże zioła. Wszystko wymieszaj i podgrzewaj przez około 1 minutę.