
Obowiązkowy dodatek do pizzy.
przepis z kuchni: włoskiej
czas: 5 minut
liczba porcji: 2
składniki:
2 łyżki pasty pomidorowej
2 łyżki wody
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
2-3 łyżki posiekanych, świeżych ziół
przyrządzanie:
Pastę pomidorową wymieszać z wodą, dodać przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany czosnek. Mocno doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekane drobno zioła. Odstawić na około 10 – 15 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













