Doskonałe połączenie delikatnego smaku szparag i pieczonego boczku. Skusisz się?
składniki:
- Pęczek zielonych szparag
- Cienkie plastry boczku wędzonego
- Oliwa z oliwek
przyrządzanie:
- Szparagi należy pozbawić twardych, włóknistych końcówek. Odcinamy 3-4 centymetrowe końce.
- Następnie pęczek zawijamy w plaster boczku.
- Pieczemy na grillu, lub smażymy na ogniu. W przypadku piekarnika – 170 stopni przez około 15 minut.
ZOBACZ TEŻ: Pieczony łosoś otulony sosem kaparowym
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














