Jabłko – chroni przed zawałem, podnosi odporność, łagodzi zaparcia, wzmacnia zęby, ułatwia odchudzanie. Anglicy mówią: “zjedz jedno jabłko dziennie, a lekarz nie będzie ci wcale potrzebny”. Znanych jest ponad 10 tys. odmian jabłek. Najczęściej wykorzystujemy je w koktajlach, kompotach, ciastach, jako farsz pierogów i składnik sałatek. Najbardziej smakują na w prostej formie – posypane cukrem i cynamonem. Oto 10 najciekawszych sposobów na wykorzystanie JABŁKA.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















