Mandarynka to zdecydowanie owoc kojarzony z Mikołajkami i Świętami Bożego Narodzenia. Najczęściej zjadamy ją w najprostszej postaci – obraną ze skórki, bez żadnych dodatków. Okazuje się, że ten owoc ma ogromny potencjał. Zobaczcie 10 przepisów z mandarynką w roli głównej.
Na wigilijny stół: dorsz z czarnym ryżem, mandarynkami i curry
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















