Pyszna sałatka- na niedzielne grille i nie tylko!
składniki:
- ser typu feta
- kapusta pekińska
- 2 pomidory
- zielony ogórek
- pierś kurczaka
- 30 dag boczku wędzonego
- 2 kromki chleba tostowego
- margaryna
- olej
- majonez
- jogurt naturalny
- 3 ząbki czosnku
- koperek
przyrządzanie:
- Kapustę pekińską posiekaj, ser, ogórek i pomidory pokrój w kostkę. Pierś kurczaka również pokrój w kostkę i podsmaż na niewielkiej ilości oleju z przyprawą do kurczaka. Boczek pokrój w plastry i podsmaż bez tłuszczu.
- Kromki chleba tostowego pokrój w kostkę i upraż na patelni z niewielką ilością margaryny.
- Sos czosnkowy: do paru łyżek majonezu dodaj 2 łyżki jogurtu naturalnego i 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dodaj koperek i przyprawy wg uznania.
- Wszystkie składniki wymieszaj w misce, polej sosem czosnkowym i posyp grzankami.