Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Gorąca Czekolada Pomarańczowa

Gorąca Czekolada Pomarańczowa

Warstwowe tiramisu piernikowe czy mus czekoladowy z żurawiną ?  Gotowe w 15 minut.

Warstwowe tiramisu piernikowe czy mus czekoladowy z żurawiną ? Gotowe w 15 minut.

Karp Pieczony w Maśle i Ziołach

Karp Pieczony w Maśle i Ziołach

Tort Piernikowy z Karmelową Nutą – klasyk w nowoczesnej odsłonie

Tort Piernikowy z Karmelową Nutą – klasyk w nowoczesnej odsłonie

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

3 ciasta FIT idealne na Święta !

3 ciasta FIT idealne na Święta !

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

3 proste desery, które zawsze się udają!

Czasem zwyczajnie nie mamy czasu na przygotowanie deseru, który jest zwieńczeniem obiadu. Przed Wami 3 proste przepisy, które zawsze się udają! 

muffins-1424175_960_720

BABECZKI BEZ PIECZENIA 

  • Składniki na 8-10 babeczek:
  • 2 szklanki kokosu,
  • 2 szklanki krojonych migdałów,
  • 2 łyżki kakao,
  • 2 łyzki miodu,
  • 4 łyżki rodzynek,
  • 2 łyżki soku z pomarańczy lub cytryny

 

  • Dodatkowo:
  • 2 owoce awokado,
  • 1 banan,
  • 250 ml śmietanki 30 %,
  • 2 łyżeczki żelatyny,
  • Cukier do smaku,
  • Sok w ½ cytryny,

 

Składniki ciasta przekładamy do robota kuchennego (malakseru) i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Jeśli ciasto by się dobrze nie kleiło należy dodać do niego jeszcze rodzynek. Formę na muffinki smarujemy delikatnie olejem. Z gotowej masy formujemy kulki i przekładamy do wgłębień w formie. Kulkami wyklejamy brzegi i dno wgłębień nadając kształt babeczki. Całość przekładamy na około 30 minut do zamrażalnika by dobrze zastygło i było łatwo wyjąć. Po tym czasie wyjmujemy babeczki z foremki. Awokado przekrawamy, wyjmujemy pestki i obieramy ze skórki. Miksujemy razem z obranym bananem na gładka masę. Dokładamy sok z cytryny. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wody. Studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy. Dokładamy cukier do smaku (1 łyżka), wcześniej przygotowany mus. Po dokładnym wymieszaniu dokładamy żelatynę. Dokładnie miksujemy. Gotowy krem awokadowy przekładamy do worka cukierniczego i wyciskamy na babeczki, wypełniając wgłębienie i tworząc kopczyki.

CZYTAJ DALEJ >>>