Arbuz najlepiej smakuje w letnie popołudnia. Oto 3 proste i sprawdzone przepisy, na napoje orzeźwiające z wykorzystaniem tego owocu!
Arbuz w arbuzie! (cytryna i truskawki)
Składniki:
1 mały arbuz
220g soku z cytryny
2 szklanki mrożonych truskawek
3/4 szklanki cukru (możesz zredukować ilość)
2 szklanki lodu
Podziel arbuza na pół i przy użyciu łyżeczki wyskrob jego środek. Umieść zawartość w blenderze.
Dodaj sok z cytryny, truskawki, cukier i lód. Mieszaj.
Wlej lemoniadę prosto z blendera do dzbanka lub do dwóch pustych połówek arbuza – dodaj truskawki i cytrynę do dekoracji.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















