Niektóre desery smakują najlepiej jesienią. Główne skrzypce grają tutaj jabłka, bakalie i czekolada. Koniecznie przetestujcie, któryś z poniższych przepisów!
Brownie z lodami:
Składniki:
- 2,5 tabliczki gorzkiej czekolady
- 3 jajka
- kostka masła
- 10 dag mąki pszennej
- 15 dag cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 0,5 l lodów o dowolnym smaku
Czekoladę i masło roztapiamy w kąpieli wodnej i pozostawiamy do ostygnięcia. Jajka ubijamy z cukrem, stopniowo dodając roztopioną czekoladę. Na końcu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Tak przygotowaną masę wykładamy do formy, posmarowanej wcześniej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy w piekarniku około 35 minut w temperaturze 180°C. Podajemy ciepłe z lodami.