Wydaje ci się, że o warzywach wiesz już wszystko? Sprawdź swoją wiedzę i zastosuj ją w kuchni! Te 4 ciekawostki bardzo cię zaskoczą!
TRUJĄCE POMIDORY
Czerwone warzywo trafiło do Europy w XVI wieku za sprawą Krzysztofa Kolumba. Początkowo uważano je za roślinę trującą i uprawiano wyłącznie dla ozdoby. Obecnie rocznie zbiera się w Unii Europejskiej około 13 mln ton pomidorów. Najwięcej spośród wszystkich warzyw.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















