Jajka na twardo można konsumować z majonezem, śmietaną albo solo. Dzisiaj odświeżamy stare przyzwyczajenia i prezentujemy 4 pomysły na pyszne pasty do jajek. Nic tylko faszerować jaja na twardo!
Pasta musztardowa z miodem i śmietaną
Przygotowanie – 10 min; 1 porcja – ok. 220 kcal
Składniki na 4 porcje:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 2 łyżki gęstej śmietany
- łyżeczka ostrej musztardy
- łyżeczka miodu
- sól, pieprz
SPOSÓB WYKONANIA:
- Ugotowane jajka ostudź pod zimną wodą, obierz ze skorupek, nie uszkadzając białek, przekrój na pół. Wyjmij żółtka.
- Żółtka urzyj na krem z musztardą, gęstą śmietaną i łyżeczką miodu. Przypraw do smaku solą i świeżo mielonym pierzem. Przygotowanym farszem napełnij połówki białek. Udekoruj ziołami. Do farszu możesz dodać łyżkę posiekanego drobniutko koperku.