Sezon na bób już w pełni. Dlatego podpowiadamy Wam dlaczego warto korzystać z niego nawet codziennie. To warzywo jest pełne cudownych właściwości, a do tego dobrze ugotowane smakuje niebiańsko.
NIE TRACI SWOICH WŁAŚCIWOŚCI
Najlepiej byłoby gdybyśmy mogli wcinać świeży i młody bób codziennie. Niestety sezon na ten strączek jest dosyć krótki. Jednak mamy dobrą wiadomość. Żadna obróbka termiczna, gotowanie, mrożenie czy smażenie nie pozbawia bobu cennych właściwości odżywczych. Jeśli o witaminach mowa to bób zawiera witaminę K, tiaminę i ryboflawinę.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















