Oto kilka kuchennych mitów, w które ślepo wierzymy i stosujemy je w kuchni.
GRZYBÓW NIE MYJEMY PRZED DODANIEM DO POTRAWY
Grzyby w przeważającej części składają się z wody i bardzo szybko wchłaniają wodę z otoczenia. Dlatego też fundowanie im wielogodzinnych kąpieli nie jest wskazane, ale już szybki prysznic jak najbardziej. Grzyby zawsze myjemy przed dodaniem do potrawy, bo zawsze znajduję się w nich piasek, resztki ziemi.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















