Znaczna część sukcesu diety zależy od rezygnacji z gotowej i przetworzonej żywności na rzecz przygotowywania posiłków w domu. Jednak nawet jeśli jesteś dbasz o składniki, to łatwo możesz popełnić błąd gotując. Sprawdź jak możesz uniknąć najbardziej popularnych błędów. Dzięki temu możesz szybciej schudnąć, jak również poprawić ogólny stan swojego zdrowia. Pamiętaj, że zdrowa dieta jest kluczem do dłuższego i lepszego życia!
6. Wykorzystywanie olejów roślinnych do wszystkiego
Oleje roślinne (na przykład olej rzepakowy, słonecznikowy, czy lniany) są niedrogie, mają dobrą reklamę i co za tym idzie, używamy ich bardzo często. Są jednak z natury kwaśne i łatwo przyczyniają się do zwiększenia masy ciała, kiedy podgrzewamy je do wysokiej temperatury. Bez względu na to co mówią reklamy, oleje roślinne nie są dobre do stosowania w momencie, kiedy przygotowanie wymaga ogrzewania. Olej kokosowy sprawdzi się o wiele lepiej, jeśli jest stosowany z umiarem.