Rosół. Zupa, która niewątpliwe gości na stołach naszych domów przynajmniej raz w tygodniu. Przygotowana z dobrej jakości mięsa i wywaru z warzyw potrafi rozgrzać, a nawet szybko wyleczyć z przeziębienia. Zobacz, co warto wiedzieć o przygotowaniu rosołu.
– pietruszka nadaje goryczki (wystarczą 1-2 sztuki)
– seler nadaje smak korzenny
– por i cebula dodaje ostrości, podpiekanie cebuli na blasze nadaje goryczkę i piękny zapach
– dodatkowo marchew i cebula w łupinie dodaje koloru
– w kuchniach południowych zamiast selera korzeniowego wykorzystuje się seler naciowy
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















