Miało być puszyste, wyrośnięte i smaczne. W efekcie otrzymaliśmy ciągnącego się, gumiastego placka. Jak wiec uniknąć efektu zakalca? Oto 6 bardzo prostych wskazówek. Koniecznie sprawdźcie.
NAGRZANY PIEKARNIK
piekarnik musi być rozgrzany na czas, bo ciasto nie może czekać na blacie. Jogurt czy maślanka pracują i wypuszczają dwutlenek węgla potrzebny do napuszenia ciasta. Jeśli dzieje się to na blacie – niedobrze. Powinno w piekarniku.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















