Po jakie przyprawy warto sięgać zwłaszcza ZIMĄ w kuchni? Wszystkie z poniżej wymienionych gwarantują aromatyczne dania, bez których chyba nikt nie wyobraża sobie Bożonarodzeniowych potraw:
KMINEK
Idealny do wszystkich dań z kapustą czyli na pewno znajdziemy go w świątecznym bigosie ale także w jagnięcinie, dziczyźnie czy drobiu. Wspaniale smakuje również na świeżym domowym chlebie czy bułeczkach ! Dodatkowo przyspiesza proces trawienia tłustych potraw. Na świąteczny obiad proponujemy pierś z indyka marynowaną w kminku i sosie pomarańczowym lub łazanki z kapustą i grzybami. PALCE LIZAĆ!
Zobacz przepis:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















