Znaczna część sukcesu diety zależy od rezygnacji z gotowej i przetworzonej żywności na rzecz przygotowywania posiłków w domu. Jednak nawet jeśli jesteś dbasz o składniki, to łatwo możesz popełnić błąd gotując. Sprawdź jak możesz uniknąć najbardziej popularnych błędów. Dzięki temu możesz szybciej schudnąć, jak również poprawić ogólny stan swojego zdrowia. Pamiętaj, że zdrowa dieta jest kluczem do dłuższego i lepszego życia!
1. Gotowanie razem skrobi i tłuszczu
Zdrowa dieta musi zawierać w sobie zarówno tłuszcz, jak i skrobię. Jednak łączenie ich w jednym w posiłku nie jest dobrym pomysłem. Może zdarzyć się tak, że sałatkę ze słodkich ziemniaków polejesz sosem na bazie oliwy z oliwek. Uważaj na takie połączenie, bo może ono utrudniać chudnięcie. Za każdym razem kiedy gotujesz potrawy zawierające w sobie skrobię – ziarna, fasolę, czy cokolwiek innego – używaj nie więcej niż dwie lub trzy łyżeczki tłuszczu.
Na kolejnej stronie dowiedz się więcej!