Znaczna część sukcesu diety zależy od rezygnacji z gotowej i przetworzonej żywności na rzecz przygotowywania posiłków w domu. Jednak nawet jeśli jesteś dbasz o składniki, to łatwo możesz popełnić błąd gotując. Sprawdź jak możesz uniknąć najbardziej popularnych błędów. Dzięki temu możesz szybciej schudnąć, jak również poprawić ogólny stan swojego zdrowia. Pamiętaj, że zdrowa dieta jest kluczem do dłuższego i lepszego życia!
7. Wszystko gotujesz
Gotowanie wymaga więcej tłuszczu niż jedzenie spożywane na surowo. To ważne, aby mieć oko na żywność, którą spokojnie można jeść na surowo. Wielu z nas nie docenia korzyści zdrowotnych i utraty masy ciała, którą możemy osiągnąć poprzez regularne spożywanie surowych pokarmów. Liczne badania pokazują, że surowe owoce i warzywa są zdrowsze niż te, które ulegają obróbce termicznej. Świeże orzechy i nasiona są również zdrowsze, niż te prażone. Dzięki temu, że nie gotujemy tego co jemy, nie są niszczone naturalne enzymy. Dostarczają one organizmowi sił witalnych, pomagają w trawieniu i przyswojeniu pokarmu.