
Pizza z zielonymi szparagami, szynką i serem camembert
przepis z kuchni: włoskiej
czas: max. 2,5 godz. w zależności od waraiantu
liczba porcji: 2
składniki:
1/2 pęczka zielonych szparagów
10 plasterków szynki
100 g sera camembert
200 g sera mozzarella
3 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
patrz też składniki sosu i ciasta
przyrządzanie:
Na cieście CIENKIM lub PUSZYSTYM rozprowadzić SOS POMIDOROWY. Posypać je kawałkami sera mozzarella. Na wierzchu ułożyć pokrojone na kawałki, wcześniej obrane i obgotowane przez 5 minut w osolonym wrzątku szparagi, pokrojone na kawałki plastry szynki i kawałki sera camembert. Całość obficie skropić oliwą. Piec ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













