
Wielkanoc tuż-tuż. Oto ściągawka z przepisami dla tych, którzy jeszcze nie zasatanawiali się, co przyrządzić
Zacznijmy od tego, że podczas śniadania wielkanocnego koniecznie musi pojawić się zupa. Najlepiej, żeby był to ŻUR . Na stole obowiązkowo powinny pojawić się jajka. By były odpowiednio kolorowe, nawiązujące do wiosny, proponujemy przygotować JAJA ZE ŚLEDZIEM i KAWIOREM , a także JAJA W GALARECIE Z ŁOSOSIEM. Obowiązkową zieloną barwę zapewnią nam JAJA W ZIELONYM SOSIE. Na obiad, jako danie główne proponujemy przygotować INDYKA W SOSIE ESTRAGONOWYM, do którego warto podać sałatki – WIOSENNĄ SAŁATKĘ Z INSALATINĄ oraz SAŁATKĘ Z KIEŁKAMI SŁONECZNIKA Na koniec coś, bez czego świata nie mogą się obyć – ciasta! Oto na stół zaserwujmy MAZUREK ORZECHOWY oraz MAZUREK BAKALIOWY, a także obowiązkowy punkt Wielkanocy, czyli PASCHĘ.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













