Jest najlepszym źródłem chlorofilu, zwalcza otyłość, wspomaga leczenie anemii i dostarcza olbrzymią ilość minerałów. To tylko niektóre właściwości cudownej rośliny jaką jest trawa pszeniczna. Nie musisz szukać jej w sklepie. Przeczytaj jak uprawiać trawę pszeniczną i przekonaj się o jej wyjątkowym działaniu!
Trawa cud
Historia trawy pszenicznej sięga ponad 5000 lat. Stosowana była przez starożytnych Egipcjan, którzy cenili ją za pozytywny wpływ na ich zdrowie i witalność. Nic dziwnego, roślina ta dostarcza około 30 razy więcej witamin niż szpinak czy nawet mleko. Badania naukowe potwierdziły skuteczność leczenia trawą pszeniczną w chorobach skóry, bólach, zapaleniach, gojeniu się ran czy chorobach krwi.
Co ciekawe, to zielone cudo może chronić przed skutkami chemioterapii, radioterapii oraz ogranicza powstawanie komórek rakowych. Jednak to nie wszytko, co potrafi trawa pszeniczna. W przeciągu kilku dni odbudowuje czerwone ciałka oraz znacząco poprawia wyniki morfologii krwi, a to dzięki zawartości 92 z 102 witamin! Jest zatem wspaniałym lekarstwem w walce z anemią.
Pędy pszenicy zawierają do 70% chlorofilu, który odpowiada za dotlenianie organizmu, ale również łagodzi skutki ukąszeń owadów i neutralizuje swędzenie skóry.
Na następnej stronie znajdziesz przepis na sok z trawy pszenicznej!