Szukasz pomysłu na niestandardową przystawkę? Oto przepis idealny - awokado nadziewane tuńczykiem. Nie dość, że pyszne, to jeszcze zdrowe. W sam raz na zbliżającą się majówkę!
liczba porcji: dla 4 osób
składniki:
- 2 duże awokado
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- czerwona cebula
- sól, pieprz
- natka pietruszki
przyrządzanie:
Pokrój awokado na pół, wyjmij pestkę i wydrąż miąższ. Uważaj, żeby nie przedziurawić skórki.
Pokrój cebulę w drobną kostkę.
Wymieszaj miąższ awokado z tuńczykiem, cebulą, solą i pieprzem. Gęstość masy zależy od stopnia dojrzałości awokado. Lepiej jednak używać bardziej dojrzałych owoców.
Przed podaniem, jeśli lubisz, posyp pietruszką.
SMACZNEGO!
Zobacz też: Sałatka z awokado i czarnej fasoli