Muffiny czekoladowe z kremem malinowym
Składniki:
> krem:
– 100 g serka mascarpone
– 150 g malin
– 2 łyżki cukru pudru
> ciasto:
– 2 jajka
– 125 g masła
– 175 g mąki
– 125 g cukru
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Wykonanie:
Z malin zrób puree. Dodaj cukier puder i serek mascarpone. Zagotuj wszystko, mieszając do uzyskania jednolitej masy. Po ostygnięciu wstaw do lodówki na pół godziny.
W jednej misce utrzyj masło z cukrem. Dodaj jaja. Wymieszaj wszystko razem. Do drugiej wsyp mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Połącz masy z obu misek i ugniataj do czasu aż powstanie gładka masa.
Ustaw piekarnik na 180 stopni. Wlej masę do papilotek do 2/3 ich wysokości. Piecz około 20 minut.
SMACZNEGO 🙂