Dzisiaj zaproponuję bardzo proste ale też bardzo aromatyczne ciasto, które robi się w malakserze…zero brudzenia misek, ubijania białek czy innych komplikacji! Idziemy na kulinarne wakacje
Wpadnijcie na mojego Facebook’a po wiecej inspiracji.
Składniki:
- 1 pomarańcza (ze skórka)
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 125g miękkiego masła
- 1 szkl cukru
- 2 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 2 szklanki maki
- 1 szkl rodzynek
- 1/2 szkl orzeczhow wloskich lub ziaren slonecznika
- 1/3 szkl kandyzowanej skorki z pomaranczy
Wykonanie:

2. Pokrój pomarańcze w ćwiartki, usuń pestki i wrzuć do malaksera do uzyskania jednolitej pulpy.

![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













