Składniki:
– 3 jogurty typu greckiego naturalne „Piątnica”
– 1 pęczek koperku
Składniki
– 1 pęczek szczypiorku
– 1 średni ogórek szklarniowy
– 5-6 rzodkiewek
– 1 średni ugotowany burak
– 2 jajka ugotowane na twardo
– ½ szklanki wody niegazowanej
– sól, pieprz, szczypta cukru do smaku
Wykonanie:
Koperek i szczypiorek posiekać. Ogórka i ugotowanego buraka obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę, a rzodkiewkę w ćwierć krążki. Wszystko połączyć z jogurtem, dodać wodę i doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Gotowy chłodnik wlać do miseczek, na wierzch położyć np. ugotowane, pokrojone w cząstki jajko. Udekorować gałązkami koperku.
Smacznego!