Jeżeli lubicie połączenie orzechów, miodu i cynamonu, z pewnością pokochacie ten deser! Przepis wywodzi się z Grecji i bazuje na kruchym cieście filo. Niesamowicie słodki, ale jaki pyszny!
składniki:
- po 10 dag zmielonych orzechów włoskich i migdałów bez skórki
- 5 dag pistacji
- łyżeczka mielonego cynamonu
- 3 zmielone goździki
- 10 dag cukru
- 20 dag masła
- opakowanie ciasta filo (45 dag)
- 10 dag miodu
- łyżka soku z cytryny
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















