Deser idealny na lato!
składniki:
- 125g miękkiego niesolonego masła
- 100g drobnego cukru do wypieków
- 2 duże jajka
- 125g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 2 – 3 łyżki soku z ananasów z puszki
- 1/4 szklanki niesolonego masła (nie musicie tu być super dokładni)
- 1/2 szklanki jasnego brązowego cukru (najlepiej typu muscovado lub brązowego cukru do wypieków)
- 1 – 2 łyżeczki rumu (do smaku)
- puszka ananasów w plastrach lub kawałkach
- 6 kandyzowanych wiśni
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















