Ciecierzyca jest podstawą diety wegetariańskiej, ale od pewnego czasu zachwycają się nią wszyscy! Nie bez powodu. Jest smaczna, tania, pełna witamin. Jeśli chcesz w pełni cieszyć się jej smakiem, odkryj z nami 4 ważne wskazówki dotyczące jej przyrządzania!
4. Ze zmielonej, suchej ciecierzycy powstaje wartościowa mąka. Często stosowana w kuchni indyjskiej jest bowiem bazą do wypieków, smażonych potraw. Najbardziej znanym produktem ze zmielonej cieciorki jest hummus, czyli pasta do smarowania pieczywa.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















