Pachnie, jak święta u babci. Smakuje wybornie i wymaga kilku składników. Miodownik. Ciasto miodowe, które pokochasz za całokształt.

składniki:
- kostka masła 3 łyżki cukru 6 łyżek jasnego, płynnego miodu 3 jajka, delikatnie roztrzepane 2 niepełne szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu lub 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżka wody
przyrządzanie:
- Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej
- Mieszamy komponenty do uzyskania rzadkiej konsystencji.
- Przekładamy ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia formy o średnicy 20 cm
- Pieczemy około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.
- Można przełożyć ulubiona masą
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














