Korzenne, aromatyczne grzane piwko. Sprawdzona receptura.

składniki:
- 750 ml jasnego piwa
- 3 łyżki miodu
- cienko ścięta skórka z pomarańczy
- 10 goździków
- kawałek kory cynamonu
- szczypta imbiru
przyrządzanie:
- Piwo wlać do garnka, dodać skórkę z wyparzonej wcześniej pomarańczy, miód, przyprawy.
- Podgrzewać, często mieszając, aby rozpuścił się miód.
- Nie pozwolić, aby piwo się zagotowało. Podawać gorące
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














