Super przekąska dla wegetarian i wegan! Nadziewamy awokado twarożkiem wykonanym z serka tofu.

składniki: 
- 3 dojrzałe awokado
- 180g tofu naturalnego
- łyżka płatków drożdżowych
- 1 łyżeczka oliwy
- 2 łyżki wody
- garść posiekanych rzodkiewek
- sok z 1/2 cytryny
- świeżo mielony pieprz, sól
- kilka listków świeżej kolendry
przyrządzanie:
- Tofu odsączamy z nadmiaru wody, kruszymy i miksujemy na gładką masę z płatkami drożdżowymi, oliwą, wodą oraz 2 łyżeczkami soku z cytryny. Powstały serek łączymy z rzodkiewkami i dokładnie mieszamy
- Każdą sztukę awokado kroimy na pół, wydrążamy z pestek i skrapiamy pozostałym sokiem z cytryny
- Zagłębienia pozostałe po pestkach wypełniamy twarożkiem z tofu, dekorujemy listkami kolendry i posypujemy obficie świeżo mielonym pieprzem i solą.
- Smażyć na głębokim oleju na złoty kolor… Odłożyć na chwilkę na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru oleju.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














