Szybkie i pyszne babeczki z kawą i miodem. Uwielbiamy!

składniki:
- 1/2 szklanki mleka
- 350 g mąki pszennej
- 2 jaja
- 3 łyżki kawy parzonej (sypkiej)
- 3 łyżki miodu płynnego
- 125 g masła
- 130 g cukru
- Opakowanie cukru waniliowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- sól
przyrządzanie:
Masło podgrzewam na malutkim gazie, aż do roztopienia.
Zdejmuję z ognia i dodaje dwa rodzaje cukru. Całość mieszam bardzo dokładnie.
Dodaję jajka, miód oraz mleko. Ponownie mieszam.
Mąkę łączę z proszkiem do pieczenia, kawą oraz solą.
Mokre składniki wlewam do suchych. Mieszam.
Dodaję posiekane i uprażone orzechy laskowe.
Masę przelewam do papilotek.
Piekę w 170 stopniach przez 25 minut.
Ozdabiamy tak jak na zdjęciu
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














