Szybkie i pyszne babeczki z kawą i miodem. Uwielbiamy!
składniki:
- 1/2 szklanki mleka
- 350 g mąki pszennej
- 2 jaja
- 3 łyżki kawy parzonej (sypkiej)
- 3 łyżki miodu płynnego
- 125 g masła
- 130 g cukru
- Opakowanie cukru waniliowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- sól
przyrządzanie:
Masło podgrzewam na malutkim gazie, aż do roztopienia.
Zdejmuję z ognia i dodaje dwa rodzaje cukru. Całość mieszam bardzo dokładnie.
Dodaję jajka, miód oraz mleko. Ponownie mieszam.
Mąkę łączę z proszkiem do pieczenia, kawą oraz solą.
Mokre składniki wlewam do suchych. Mieszam.
Dodaję posiekane i uprażone orzechy laskowe.
Masę przelewam do papilotek.
Piekę w 170 stopniach przez 25 minut.
Ozdabiamy tak jak na zdjęciu