Banalnie proste ciasteczka potrójnie czekoladowe. Pyszne, idealne dla łasuchów.
składniki:
- 125 g masła
- 100 g cukru
- 1 jajko
- 185 g mąki pszennej
- 35 g kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g czekolady mlecznej
- 100 g czekolady gorzkiej
- 100 g czekolady białej
przyrządzanie:
Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem.
2. Dodać jajko i nadal ucierać.
3. Kolejno dodać proszek do pieczenia, mąkę, kakao i posiekaną czekoladę. Wymieszać mikserem.
4. Z ciasta formować małe kulki (wielkości orzecha włoskiego). Układać na blaszce i lekko spłaszczać. Układać na blaszce z dość dużymi odstępami, ponieważ ciastka się rozpłaszczają i dość rosną.
5. Piec w 170 stopniach przez 10 minut.
6. Podawać wystudzone.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















