
Połączenie smażonych bananów, ziarna sezamowego, miodu i lodów waniliowych dostarczy niezapomnianych wrażeń smakowych
przepis z kuchni: wietnamskiej
czas: 15 minut
liczba porcji: 4
składniki:
4 banany
5 łyżek płynnego miodu
4 gałki lodów waniliowych
3 łyżki ziaren sezamu
12 łyżek wody
150 g mąki
olej do smażenia
przyrządzanie:
Sezam uprażyć na suchej patelni. Mąkę wymieszać z wodą na gładkie i gęste ciasto. Na patelni rozgrzać olej. Banany pokroić na trzy kawałki, zanurzać w cieście i smażyć na złoty kolor, następnie odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Miód wymieszać z sezamem, polać nim banany. Podawać gorące z porcją lodów.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













