Naleśniki inne niż zwykle. Cieszą oko i podniebienie. Sprawdź nasz przepis na bazyliowe naleśniki ze szpinakiem i serem feta.
Zobacz też: Kotleciki z kurczaka z chilli i rozmarynem
składniki:
Ciasto:
- 3/4 szklanki mąki
- 1 i 1/2 szklanki mleka
- 2 jajka
- łyżka oleju
- pęczek bazylii
- 1 łyżka masła
- 400 g świeżego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- ok. 100 g sera feta
- sól i pieprz do smaku
przyrządzanie:
- Zblenduj liście bazylii wraz z mlekiem, jajkami i mąką. Na koniec dodaj olej i zmiksuj na gładką masę.
- Gotowe ciasto wlewaj na patelnię i smaż cienkie naleśniki.
- Usmaż szpinak wraz z czosnkiem i przyprawami, pod koniec dodaj ser feta. Wszystko dokładnie wymieszaj.
- Gotowy farsz nakładaj na naleśniki.
- Bazyliowe naleśniki świetnie smakują z jogurtem naturalnym.
- Smacznego!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













