Idealne domowe ciastka na chłodne grudniowe wieczory. Zajadaj je do gorącej herbaty, a będą rozpływały się w ustach...

składniki:
- 100g wiórków kokosowych
- 2 białka jajek
- 2 łyżki syropu z agawy
przyrządzanie:
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać wiórki, syrop i delikatnie wymieszać.
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać wiórki, syrop i delikatnie wymieszać.
Ciasto układać łyżką na blaszce i piec 8-10 min w 200′.
ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy
uwagi:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














